Tudorel Duță

Biografie

Tudorel DUȚĂ a absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (1980), Școala Militară de Ofițeri de Aviație, Boboc (1984), Academia de Înalte Studii Militare, București, (1995), Collège Interarmées de Défense , Paris, (2002) – specializare în domeniile: Conducere și planificare strategică, Geopolitică, Strategie.

Fost ofițer activ MApN (1984 – 2015), și-a construit o prodigioasa cariera militară ca ofițer de comandă si stat major, dar și ca pilot de elicoptere. S-a specializat și în domeniul securității aeriene la Institut Français de Sécurité Aérienne, Paris, (2003). A condus procesul de înființare și operaționalizare a primei unități de aviație îmbarcată, o premieră pentru aeronautica militară din
România. A trecut in rezervă în anul 2015 cu gradul de comandor, de pe funcția de locțiitor pentru zbor/Comandamentul Flotei/Forțele Navale Române.

A elaborat opt regulamente, instrucțiuni și manuale din domeniul aeronautic. A publicat articole de specialitate în revistele „Cer Senin”, „Buletinul Forțelor Navale”, „Observatorul Militar” și „Marina Română”.

A fost decorat cu numeroase ordine și medalii naționale și internaționale.
Este membru fondator al Asociației „Pro Museum – Lacul Siutghiol” și membru al „Asociației Române Pentru Istoria și Propaganda Aviației”, filiala Constanța.
Este pasionat de literatură, sport, călătorii, muzică și bricolaj.

Contact

field is required
field is required
field is required

Luni – Vineri: 8:00 – 16:00

Noutăți și Actualizări

Fii la curent cu noutățile partidului Liga pentru Unificarea Patrioților – LUP

Partidul Liga pentru Unificarea Patrioților - LUP © 2022. Toate Drepturile Rezervate